Demontage van de Gas cilindergroep

Als eerste gaan we de  gascilinder terugslagklep ( Gas Cylinder Lock Screw Valve ) verwijderen.
Dit doen we als volgt men pakt het wapen met de linkerhand van bij de voorste handbeschermer ( Front Handguard ) en men draait de gascilinder terugslagklep tegen de draairichting van de klok los met de
GI Combo Tool  of een grote schroevendraaier.

 

 

Als de gascilinder terugslagklep ( Gascylinder Lock Screw Valve ) los is kan men deze eenvoudig met de hand  verwijderen door deze verder los te draaien en uit de gascilinder moer ( Gas Cylinder Lock ) te pakken.
 

 

Nu kan met de gascilinder moer ( Gas Cylinder Lock ) op een zeer eenvoudige wijze demonteren, men plaatst de wijsvinger van de rechterhand in de opening waar men de gascilinder terugslagklep heeft verwijderd ( Gascylinder Lock Screw Valve )
Nu draait men de wijsvinger tegen de draairichting van de klok in om de loop van het wapen en de gascilinder moer komt los van de loop van het wapen.

 

 

Nu kan men eenvoudig de gascilinder moer van  de loop van het wapen verwijderen waardoor de gascilinder los komt te liggen om de loop van het wapen.
 

 

De volgende stap is het verwijderen van de gascilinder ( Gascylinder ) men pakt de gascilinder met  de rechterhand vast tussen de bajonet bevestigingsnok en de korrel, en  met een korte ruk trekt men de gascilinder los van zijn bevestiging richting het uiteinde van de loop.

 

 

Wat nu over overblijft om te demonteren is de koppelhaak ( Stacking Swivel ) het verdiend echter de aanbeveling om deze alleen te demonteren als het echt noodzakelijk is, bijvoorbeeld als de koppelhaak vast zit door vuil want bij veelvuldige demontage van de koppelhaak beschadigd men vrij eenvoudig de koppelhaak schroef ( Stacking Swivel Screw ).