Montange Patroon Aanvoergroep

Montage Patroon Aanvoergroep

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat men alle bewegende delen van de span & munitie aanvoergroep voldoende smeert.
Als eerste begin ik met het in vetten van de geleidegroef van de spangreep ( Operating Rod )  in het afsluiterhuis ( Receiver ). Als dit is gebeurt vet men de glijvlakken en de grendelnok van de afsluiter ( Receiver ) in.

Foto’s

Wanneer ik de afsluiter ( Bolt ) en het afsluiterhuis ( Receiver ) heb ingevet gaan we de afsluiter monteren in het afsluiterhuis bij deze montage hebben al veel mensen met de handen in het haar gezeten, pak de afsluiter ( Bolt ) tussen de duim en wijsvinger van de rechterhand en houd hem ongeveer 5° naar rechts gedraaid t.o.v. het afsluiterhuis en ca. 10° omhoog en schuif de achterkant van de afsluiter ( Bolt ) door de uitwerp opening in het afsluiterhuis ( Receiver )

Foto

Beweeg de afsluiter nu voorzichtig  een en weer zodat hij verder het afsluiterhuis ( Receiver ) in schuift, als het achterste gedeelte van de afsluiter ( bolt ) zich in het afsluiterhuis ( Receiver ) zit kan men de afsluiter ( Bolt ) laten zakken.
Als de afsluiter ( Bolt ) op zijn plaats zit schuift men deze een paar keer heen en weer om te controleren of deze op de juiste manier kan bewegen zonder ergens klem te lopen en of hij in de gesloten positie zich kan vergrendelen.

Foto

Als de afsluiter ( Bolt ) op zijn plek zit kan men de spangreep ( Operating Rod ) gaan monteren maar eerst moeten we hier de uitsparing waarin de stuurnok van de afsluiter ( Bolt ) zich beweegt invetten.

Foto

Men legt het afsluiterhuis ( Receiver ) met de loop ( Barrel ) ondersteboven op tafel en plaats men de voorkant van de spangreep ( Operating Rod ) in de uitsparing in handbeschermer bevestigingsplaat ( Lower Band ).

Foto

Als de spangreep ( Operating Rod ) op zijn plaats zit draait men het wapen met het vizier ( Rear Sight ) naar boven, daarna schuift men de afluiter ( bolt ) naar de achterste stand in het afsluiterhuis ( Receiver ) zodat de stuurnok van de afsluiter ( Bolt ) met de voorkant gelijk staat met de voorkant van het beschermdeksel Cover Spring ) van het vizier ( Rear Sight ).

Foto

Wanneer de spangreep ( Operating Rod ) en de patroonclip vergrendeling ( Clip Latch ) op hun plaats zitten kunnen we het afsluitervangpal mechanisme ( Operating Rod Catch & Accelerator ) plaatsen.
Om het afsluitervangpal mechanisme ( Operating Rod Catch & Accelerator ) te plaatsen pakt men het voorste gedeelte tussen duim en wijsvinger van de rechterhand met het hefboomgedeelte naar beneden.
Plaats het uiteinde van het hefboomgedeelte van het afsluitervangpal mechanisme ( Operating Rod Catch & Accelerator ) onder de nok van de patroon clipvergrendeling ( Clip Latch ) welke door de zijkant van het afsluiterhuis ( Receiver ) naar binnen steekt.

Foto

Als de nok van patroongeleider ( Bullet Guide ) goed op zijn plaats zit druk men met de duim van de linkerhand de onderkant van de patroongeleider ( Bullet Guide ) in de uitsparing in het afsluiterhuis ( Receiver )

Foto

Nu plaatsen we het patroon aanvoer mechanisme ( Follower Slide Assembly ) maar voor we zover zijn gaan we eerst de geleide groeven in het afsluiterhuis ( Receiver ) invetten.

Foto

Pak het mechanisme tussen duim en wijsvinger van de linkerhand met het patroon aanvoervlak naar de loop toe en laat het patroon aanvoer mechanisme ( Follower Slide Assembly ) met de twee nokken in de daarvoor bestemde groeven in het afsluiterhuis ( Receiver ) zakken. 

Foto

Het volgende is het plaatsen van de patroon aanvoer hefboom ( Follower Arm ) men pakt de patroon aanvoer hefboom ( Follower Arm ) tussen duim en wijsvinger van de rechterhand en steekt hem door de sleuf in de patroon geleider ( Bullet Guide ) met de twee nokken aan het uiteinde in de twee gleuven aan de onderkant van het patroon aanvoer mechanisme ( Follower Slide Assembly ).

Foto

Plaats nu het scharnierpunt van het patroon aanvoer mechanisme ( Follower Slide Assembly ) over de nok van de patroongeleider ( Bullet Guide ) in de uitsparing van het afsluitervang al mechanisme ( Operating Rod Catch & Accelerator ).

Foto

Als alles op zijn plaats zit kan men de patroon aanvoerhefboom pin ( Follower Arm Pin ) plaatsen,  om het monteren van de aanvoerhefboom pin ( Follower Arm Pin ) te vergemakkelijken drukt men de patroon clip vergrendeling in waar door de veerspanning op het  afsluitervangpal mechanisme ( Operating Rod Catch & Accelerator ) afneemt en de gaten van de onderdelen beter in lijn komen te liggen waardoor het plaatsen van de aanvoerhefboom pin ( Follower Arm Pin ) gemakkelijker zal gaan.

Foto

Voordat we de patroon aanvoerstang ( Follower Rod ) en afsluiter grendelveer ( Operating Spring ) gaan plaatsen vetten we eerst de onderkant van de loop ( Barrel ) in op het dikkere gedeelte waar de spangreep ( Operating Rod ) over de loop ( Barrel ) heen en weer schuift.

Foto

Nu plaatsen we het uiteinde van de patroon aanvoerstang ( Follower Rod ) in het taps toelopend gedeelte van de afsluiter grendelveer ( Operating Spring )

Foto

Voordat we de afsluiterveer ( Operating Spring ) gaan plaatsen verdient het de aanbeveling om deze licht in te oliën om roesten te voorkomen.
Als het in oliën is gebeurd schuiven we het uiteinde van de afsluiterveer ( Operating Spring ) zover als het mogelijk is in de opening aan de achterzijde van de spangreep ( Operating Rod ).

Foto

Als de afsluiterveer niet meer verder kan in de spangreep ( operating Rod ) pakt men de patroon aanvoerstang ( Follower Rod ) tussen duim en wijsvinger van de rechterhand met het vorkgedeelte omhoog en drukt deze tegen de veerdruk van de afsluiterveer ( Operating Spring ) in naar de voorkant van het wapen, als afsluiterveer ( Operating Spring ) ver genoeg is ingedrukt kan men de vork van patroon aanvoerstang ( Follower Rod ) door de gleuf in de patroon geleider ( Bullet Guide ) over de twee nokken van de patroon aanvoer hefboom ( Follower Arm ) heen schuiven. 

Foto’s

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *