Demontage Afsluitergroep

Het demonteren van de afsluiter ( Bolt ) is eigenlijk betrekkelijk eenvoudig maar toch zijn er mensen die hier problemen mee hebben.
Voor het demonteren van de afsluiter heeft men eigenlijk alleen de GI Combo Tool  nodig, zonder dit stukje hulpgereedschap is het demonteren van de afsluiter ( Bolt ) een stuk minder eenvoudig.
Als eerste gaan we de patroontrekker ( Extractor )verwijderen, men neemt de afsluiter ( Bolt ) in de linkerhand en met de rechterhand drukt men de achterkant van de GI Combo Tool  met de nok onder de patroontrekker in de voorkant van de afsluiter.

Men draait nu de hand met de GI Combo Tool rechts om met de klok mee waardoor de nok van de GI Combo Tool de patroontrekker ( Extractor ) omhoog uit de afsluiter drukt ( let op dat het veertje met de patroontrekker plunjer  ( Extractor Plunger ) achter de de patroontrekker niet weg springt )
Nu verminderen we langzaam de druk van de GI Combo Tool op de afsluiter waardoor de uitwerper ( Ejector ) met de uitwerperveer ( Ejector Spring ) gecontroleerd naar buiten komt.
Als de men de patroontrekker op de juiste manier heeft gedemonteerd dan zijn de uitwerper ( Ejector ) en de uitwerperveer ( Ejector Spring ) en de patroontrekkerveer ( Extractor Spring ) en de patroontrekker plunjer ( Extractor Plunger ) keurig op hun plaats in de afsluiter ( Bolt ) blijven zitten.

Als de Patroontrekker ( Extractor ) is gedemonteerd kan men eenvoudig de uitwerper ( Ejector ) met de uitwerperveer (  Ejector Spring ) en de patroontrekker plunjer ( Extractor Plunger ) met de patroontrekker veer ( Extractor Spring ) uit de afsluiter trekken.

De volgende stap is het verwijderen van de slagpin ( Firing Pin ) uit de afsluiter ( Bolt ) dit doen we door de afsluiter verticaal te houden met de achterkant van de afsluiter omhoog.
Plaats je vingertop van je wijsvinger onder het uiteinde van de slagpin en til deze naar boven uit de afsluiter, daarna kan men eenvoudig de slagpin tussen wijsvinger en duim uit de afsluiter halen.