Onderdelen Patroon Aanvoergroep

De loop ( Barrel ) heeft inwendig de z.g.n. trekken en velden welke de afgevuurde kogelkop stabiliseert voordat deze de loop verlaat door de kogelkop een draaiende beweging te geven. De loop heeft een geïntegreerde kamer waarin zich de patroon bevind als deze wordt afgevuurd. Aan bijna het uiteinde van de loop is een klein gaatje geboord het z.g.n. gas aftapkanaal waar een klein gedeelte van de gasdruk welke ontstaat bij het afvuren van een patroon wordt afgetapt naar de gas cilinder t.b.v. het semi-automatisch repeteren van het wapen.

De afsluiter ( Bolt ) zorgt voor de aanvoer van een nieuwe patroon uit de patroonclip naar de kamer van de loop en vergrendeld deze patroon totdat het schot is afgegaan. Vele mannen hebben een onaangename ervaring opgedaan met de afsluiter van de M1-Garand, wanneer ze bij het herladen van het wapen klem kwamen te zitten met hun duim tussen de afsluiter en de kamer van het wapen wanneer de afsluiter onverwacht naar voren schoot, en op deze manier een zeer duidelijke en pijnlijke afdruk van de  afsluiter op hun duim achterliet. Dit verschijnsel staat dan ook te boek als de beroemde en gevreesde  Garand Duim.

De patroon geleider ( Bullet Guide ) zorgt voor de geleiding van de patroon aanvoer hefboom en maakt het mogelijk dat deze op en neer kan bewegen zonder dat deze kan kantelen.

De patroon aanvoer hefboom ( Follower Arm ) zorgt ervoor dat het patroon aanvoer mechanisme naar boven wordt gedrukt met de patronen, als de afsluiter nu na het schieten zich naar achteren beweegt en een lege huls uitwerpt dan kan deze in de naar voor gaande beweging een patroon uit de clip schuiven in de kamer van het geweer waardoor het geweer weer doorgeladen is voor het volgende schot. De patroon aanvoer hefboom krijgt zijn veerspanning van de afsluiter grendel veer ( Operating Rod Spring )

De patroon aanvoerhefboom pin ( Follower Arm Pin ) houdt het sledevangpal mechanisme en de patroon aanvoerhefboom op zijn plaats en is tevens voor beide het scharnierpunt waarop ze kunnen bewegen.

Het patroon aanvoer mechanisme ( Follower Slide Assembly ) bevindt zich boven op de patroon aanvoer hefboom en zorgt ervoor dat de patroon die zich onder in de clip bevindt op de juiste manier wordt ondersteunt bij het aanvoeren van de patronen. De patroon aanbrenger ( Slide ) kan zich ca. 6,3 mm heen en weer bewegen zodat het niet uitmaakt of de onderste patroon in de clip nu rechts of links in de clip zit de patroon aanbrenger ( Slide )  kiest vanzelf de correcte positie.

De patroon aanvoerstang ( Follower Rod ) zorgt voor de overdracht van de veerspanning tussen de afsluiter grendelveer en de patroon aanvoer hefboom deze veerspanning is nodig voor de patroon aanvoer in het wapen, tevens houdt de patroon aanvoerstang de afsluiter grendelveer op zijn plek. Er bestaan twee uitvoeringen het van de patroon aanvoerstang, het verschil zit hem in de lengte van de poten van de vorken deze vorken vormen de verbinding  met de patroon aanvoerhefboom het nieuwe model heeft lange poten en dit is om te voorkomen dat als men een geweergranaat afvuurt met de M1-Garand  door de zeer zware terugslag de verbinding tussen de patroon aanvoerstang en de patroon aanvoerhefboom uit elkaar schiet. 

De spangreep ( Operating Rod ) vervult een aantal kritische functies, de spangreep wordt gebruikt om het wapen voor de eerste keer met de hand te spannen, als de patroonclip in het wapen is aangebracht en de spangreep wordt met de hand ontgrendeld dan neemt de afsluiter een patroon mee uit de clip in de kamer van het wapen. Als men een schot afvuurt de wordt via de gas cilinder de zuiger van de spangreep naar achteren bewogen waardoor via een uitsparing in de spangreep en een nok op de afsluiter de afsluiter ontgrendeld wordt en naar achteren wordt meegenomen  waardoor de lege huls wordt uitgeworpen en een nieuwe patroon wordt aangevoerd en de afsluiter weer wordt vergrendeld.

Het afsluitervangpal mechanisme ( Operating Rod Catch & Accelerator ) zorgt ervoor dat de afsluiter in de achterste stand open blijft staan als de laatste patroon is verschoten en de lege clip is uitgeworpen. In het midden van het afsluitervangpal mechanisme zit de versneller ( Accelerator ) deze zorgt ervoor dat het afsluitervangpal mechanisme zich eenvoudig en snel in de juiste positie kan verplaatsen om de afsluiter in de achterste positie vast te houden.

De afsluiter grendelveer ( Operating Spring ) zorgt voor de kracht  die nodig is om de afsluiter naar voren te bewegen en een patroon uit de cilp aan te voeren en te kameren in de kamer van de loop van het wapen, ook vangt de afsluiter grendelveer een gedeelte op van de terugslag van het wapen op door dat er energie nodig is om de veer in te drukken en de afsluiter naar achteren te bewegen.