Demontage Patroon aanvoergroep

Draag bij het demonteren van de patroon aanvoer groep ( Feed / Action Assembly ) altijd een veiligheidsbril zodat eventueel wegspringende onderdeeltjes niet in je ogen terecht kunnen komen.
Ook hier is de GI Combo Tool een ideaal stuk gereedschap om de patroon aanvoergroep van de M1-Garand te demonteren.
Als eerste verwijderen we de Patroon aanvoerstang ( Follower Rod ) en we gaan als volgt te werk pak met de rechter hand de patroon aanvoerstang vast net achter het sledevangpal mechanisme en met de andere hand houd men het trekkerhuis vast.
Met de duim van de linkerhand houdt men het patroonaanvoer mechanisme ( Follower Slide Assembly ) tegen de afsluiter aangedrukt.

Nu kan men de patroon aanvoerstang ( Follower Rod ) en de afsluiterveer ( Operating Spring ) verwijderen uit de Spangreep
( Operating Rod )

Na het demonteren van de afsluiterveer ( Operating Spring ) uit de Spangreep ( Operating Rod ) kan men de patroon aanvoerstang  ( Follower Rod ) verwijderen uit  de afsluiterveer ( Operating Spring ).
Nu ziet men ook dat de afsluiterveer aan het uiteinde is conisch is waardoor de afsluiterveer om  het uiteinde van de patroon aanvoerstang geklemd wordt, houdt dit dus in het achterhoofd voor als men de M1 Garand weer gaat monteren.

De patroon aanvoerhefboom pin ( Follower Arm Pin ) is de bevestiging van het patroon aanvoermechanisme ( Feed Action Assembly ) in het wapen.
Om het patroon aanvoermechanisme ( Feed Action Assembly ) verder te kunnen demonteren moet men de patroon aanvoerhefboom pin ( Follower Arm Pin ) verwijderen, hiervoor gebruikt men weer de GI Combo Tool
Met de pin welke zit op de achterzijde van de GI Combo Tool  drukt me de patroon aanvoerhefboom pin iets naar buiten zodat men deze uit het wapen kan verwijderen.

Als men de patroon aanvoer hefboompin ( Follower Arm Pin ) heeft verwijderd dan draait men de M1 Garand met de onderkant naar boven en kan men vrij eenvoudig de patroon aanvoer hefboom( Follower Arm ) verwijderen.

Als men de patroon aanvoer hefboom ( Follower Arm ) heeft verwijderd is de volgende stap het verwijderen van het patroon aanvoer mechanisme ( Follower Slide Assembly ) deze kan men kan men deze tussen duim en wijsvinger gewoon uit het afsluiterhuis ( Receiver ) tillen, let wel op de stand van het patroon aanvoer mechanisme (Follower Slide Assembly ) want deze kan bij het monteren achterstevoren  in het afsluiterhuis ( Receiver )zetten waardoor het wapen niet functioneert en men hem weer opnieuw moet demonteren.

Het volgende onderdeel wat we moeten gaan demonteren is vrij voor de hand liggend, namelijk de patroon geleider ( Bullet Guide ).
De patroon geleider zit met een lichte klem passing vast in het afsluiterhuis ( Receiver ), om de patroon geleider uit het afsluiterhuis te verwijderen is een klein maar een klein duwtje nodig als hij eenmaal los ligt kan men hem eenvoudig uit het afsluiterhuis tillen.

Als de Patroon geleider ( Bullet Guide ) is verwijderd kan men het sledevangpal mechanisme ( Operating Rod Catch ) gaan demonteren.
De eenvoudigste manier om het sledevangpal mechanisme te verwijderen is om het sledevangpal mechanisme aan de voorkant vast te pakken tussen duim en wijsvinger.
Daarna tilt men het sledevangpal mechanisme onder een hoek van ongeveer 30° uit het afsluiterhuis zodat de arm van het sledevangpal mechanisme niet kan blijven steken achter de nok van de patroon clip vergrendeling ( Clip Latch )

De volgende stap is het demonteren van de spangreep ( Operating Rod ) sommige mensen vinden dit het lastigste karweitje bij de demontage van de M1-Garand als eerste trekt men de spangreep ( Operating Rod )  naar achteren totdat het begin van de spangreep gelijk komt te liggen met de uitsparing in de geleiding aan de bovenzijde in het afsluiterhuis.
Daarna tilt men de spangreep omhoog en draait hem iets naar rechts de spangreep komt nu los uit de geleiding van het afsluiterhuis.

Draai nu het wapen om en trek de spangreep zover mogelijk naar achteren en til de spangreep omhoog aan de achterkant van het wapen en trek de zuiger van de spangreep voorzichtig uit de gas cilinder ( Gas Cylinder )

De laatste stap bij het demonteren van de patroon aanvoergroep ( Feed Action Assembly ) is het verwijderen van de afsluiter ( Bolt ) uit het afsluiterhuis ( Receiver ), pak de nok van de afsluiter ( Bolt ) tussen duim en wijsvinger en schuif de afsluiter ( Bolt ) iets naar achteren en til hem schuin naar voren uit het afsluiterhuis ( receiver )