Montage Afsluitergroep

Nu gaan we de afsluiter ( Bolt ) in elkaar zetten, draag hierbij altijd een veiligheidsbril want menig een heeft bij het monteren van de afsluiter ( Bolt ) oogletsel opgelopen door wegspringende onderdeeltjes.
Bij montage van de afsluiter heeft men bijna geen gereedschap nodig ik gebruik bij voorkeur ook hier de GI Combo Tool.
Voordat we met de montage gaan beginnen is het raadzaam om alle onderdelen heel licht in te oliƫn ( net genoeg om roesten te voorkomen ) door te veel olie of vet aan de slagpen ( Firing Pin ) kan deze bij het ouder worden van het vet of olie of bij sterke vervuiling blijven kleven aan de binnenkant van de afsluiter ( Bolt ) waardoor hij b.v. in de voorste positie staat en bij het afvuren van het wapen, dan fungeert als een vaste slagpen ( Firing Pin ) wat als gevolg heeft het onbedoeld automatisch vuren van het wapen, het zogenaamde Slam Fire.
De eerste stap is het plaatsen van de slagpen ( Firing Pin ) in de Afsluiter ( Bolt ) pak de afsluiter ( Bolt ) aan de voorkant tussen duim en wijsvinger van de linkerhand met de achterkant van de afsluiter ( Bolt ) schuin omhoog en plaats met de rechterhand de slagpen ( Firing Pin ) in de achterkant van de afsluiter. 

De volgende stap is het plaatsen van de Patroontrekker plunjer ( Extractor Plunger ) met de patroontrekker veer ( Extractor Spring ) pak het geheel tussen duim en wijsvinger van de rechterhand en plaats deze eenvoudig met de patroontrekker veer ( Extractor Spring ) in het gaatje in de afsluiter ( Bolt )

Daarna gaan we de uitwerper ( Ejector ) met de uitwerper veer ( Ejector Spring ) plaatsen, pak de afsluiter ( bolt ) tussen duim en wijsvinger van de linkerhand en houd deze met de voorkant schuin omhoog en pak de uitwerper ( Ejector ) met de uitwerper veer ( Ejector Spring ) tussen duim en wijsvinger van de rechterhand en plaats het geheel met de uitwerper veer ( Ejector Spring ) eerst in de afsluiter ( Bolt ).

Het is voor montage van de patroontrekker ( Extractor ) heel belangrijk dat de uitwerper ( Ejector ) met de uitsparing in de zijkant naar het gat in de afsluiter ( Bolt ) waarin de as van de patroontrekker ( Extractor ) wordt geplaatst is gericht. 
Als we alle losse onderdelen in de afsluiter hebben geplaatst ziet dit geheel er uit als op de onderstaande foto.

Als de uitwerper ( Ejector ) in de juiste positie is geplaatst pakt men de afsluiter ( Bolt ) tussen de duim en wijsvinger van de linkerhand en de patroontrekker ( Extractor ) tussen duim en wijsvinger van de rechterhand en plaatst deze los in de afsluiter ( Bolt ).

Pak nu de afsluiter in de linkerhand en druk de patroonrekker ( Extractor ) met de duim naar binnen in de afsluiter ( Bolt ).
Plaats de afsluiter ( Bolt ) met de achterkant op de tafel en pak met de rechterhand de GI Combo Tool en druk met de voorkant van de GI Combo Tool de uitwerper ( Ejector ) tegen zijn veerdruk in  de afsluiter ( Bolt ).
Als men de uitwerper ( Ejector ) geheel in de afsluiter ( Bolt ) heeft gedrukt kan men de patroontrekker ( Extractor ) met de duim van de linkerhand verder in de afsluiter ( Bolt ) drukken waardoor de patroontrekker  ( Extractor ) alle losse onderdelen in de afsluiter ( Bolt ) op zijn plaats houdt.

Op de onderstaande foto ziet men de afsluiter ( Bolt ) gereed voor montage in het geweer.