Onderdelen Trekkergroep

De patroon clip uitwerpveer ( Clip Ejector Spring )  zorgt ervoor dat de lege patroon clip na het laatste schot uit het wapen wordt geworpen zodat er plaats gemaakt wordt voor een nieuwe volle acht schots patroon clip en het wapen weer herladen kan worden.

De Hamer ( Hammer ) slaat na het overhalen van de trekker op de slagpen die hierdoor naar voren wordt gedreven zodat deze inslaat op het slaghoedje van de patroon waardoor het kruit in de patroon tot ontbranding komt. De door de verbranding ontwikkelde gasdruk wordt de kogelkop door de  loop van het wapen naar buiten wordt gedreven, en wordt de afsluiter via de gas cilinder ontgrendeld en naar achteren bewogen waardoor de huls uit het wapen wordt geworpen en de hamer gespannen. De hamer wordt bij het voor het eerst laden gespannen d.m.v. de spangreep naar achteren te trekken waardoor de afsluiter de hamer spant.

De hamerpin ( Hammer Pin ) zit in het voorste gedeelte van het trekkerhuis en is de bevestiging van de trekkerbeugel en de hamer in het trekkerhuis. De hamerpin is tevens het scharnierpunt van de hamer en de trekkerbeugel. 

De hamer plunjer ( Hammer  Plunger ) is de verbinding tussen de hamerveer en de hamer en brengt de kracht van de veer over op de hamer.

De hamer veer ( Hammer Spring ) zorgt voor de kracht / energie die de hamer nodig heeft om de slagpen naar voren te bewegen en het slaghoedje te doen inslaan en te ontsteken.

Het hamerveerhuis ( Hammer Spring Housing ) zorgt ervoor dat de hamerveer op zijn plaats blijft zitten en tijdens het spannen van de hamer niet dubbel knikt.

De Veiligheid ( safety ) zorgt ervoor dat het geweer niet kan worden afgevuurd wanneer het wapen gespannen is en de veiligheidspal in de veilig stand staat. Dit betekend dat de veiligheidspal naar achteren getrokken staat ( binnen de trekkerbeugel ) De veiligheid is er eenvoudig weer af te halen door met de trekkervinger de pal weer naar de voorste positie te drukken waardoor het wapen onmiddellijk gereed is om te gebruiken.

De Sear zorgt ervoor dat de hamer die door de afsluiter wordt gespannen  tijdens zijn naar achter gaande beweging na het schot of het handmatig doorladen van het wapen wordt vast gehouden totdat deze weer moet worden vrijgegeven na het overhalen van de trekker.

De trekker zorgt ervoor dat na het overhalen  de sear de hamer vrij geeft waardoor deze op de slapen zal slaan waardoor deze op zijn  beurt het slaghoedje van de patroon  zal inslaan waardoor het schot zal afgaan.

De trekkerbeugel ( Trigger Guard ) beschermt de trekker van het wapen op een dusdanige manier dat deze niet achter b.v. kledingstukken, takken enz. kan blijven steken waardoor het wapen af zou kunnen gaan als dit niet de bedoeling is. Tevens is de trekkerbeugel de bevestiging van de trekkergroep in het wapen. Ook kan op de trekkerbeugel de z.g.n. wintertrekker bevestigd worden die het gebruik van het wapen in de winter wanneer de soldaten handschoenen dragen vereenvoudigd.

Het trekkerhuis ( Trigger Housing ) is het onderdeel waarin alle onderdelen van de trekkergroep gemonteerd zitten en welke als complete groep uit het wapen gedemonteerd kan worden voor onderhoud van het wapen ( het zogenaamde Field Strippen ). Tevens is de trekkergroep de bevestiging tussen het afsluiterhuis en de kolf van het wapen. 

De trekker pin ( Trigger Pin ) zit achter in het huis van de trekkergroep en is de pen waarop de trekker kan bewegen. De trekker pin is tevens de bevestiging van de Hammer Spring Housing.