Montage Kolfgroep

Het monteren van de kolfgroep is een betrekkelijk eenvoudig, en bij deze klus heeft men zeer weinig gereedschap nodig of als je in bezit bent van de GI Combo Tool is dit al voldoende.  Het werken met de GI Combo Tool vind ik persoonlijk het prettigst.
Ik begin met het monteren van de kolfplaat ( Buttplate )  men legt de kolf met de onderzijde naar boven en plaatst dan eerste de achterste geweerriem beugel ( Rear Swivel ) in de kolf.
Als de achterste geweerriem beugel ( Rear Swivel ) op zijn plaats zit in de kolf plaatst men de kolfplaat ( Buttplate ) met het smalle gedeelte van de kolfplaat naar boven op de kolf . 

De volgende stap wijst zich eigenlijk vanzelf dat is het plaatsen van de kolfplaat bevestigingsbout ( Buttplate Bolt ) deze bout is tevens de bevestiging van de achterste geweerriem beugel ( Rear Swivel ).
Hierna plaatsen we de kolfplaatschroef ( Buttplate Screw ) en de kolfplaat ( Buttplate ) en de achterste geweerriem beugel ( Rear Swivel ) zijn weer op hun plaats gemonteerd.

De volgende stap is het plaatsen van de beschermingsring ( Stock Ferrule ), voordat we de beschermingsring gaan plaatsen monteren we hieraan eerst de voorste geweeriem beugel ( Front Swivel ) men zet de bevestigingsbout voor aanvang van de montage handvast.
Hierna plaatst men de de voorste geweeriem beugel ( Front Swivel ) op de voorzijde van de kolf ( Butt Stock ) en draait de montagebout met de GI Combo Tool vast.

De volgende stap bij het monteren van de kolf groep is het plaatsen van de achterste handbeschermer ( Rear Handguard ) ik ga er nu voor het gemak even vanuit dat men de bij demontage de montage clip ( Rear Handguard Band Clip ) heeft verwijderd wat in de praktijk meestal niet het geval zal zijn.
Men plaatst nu de achterste handbeschermer over de loop ( Barrel )

Nu komt het lastigste deel van het monteren van namelijk het plaatsen van de de montage clip ( Rear Handguard Band Clip ) dit dient zeer voorzichtig te gebeuren want bij het uit oefenen van te veel kracht op de houten handbeschermer bestaat de kans dat deze zal scheuren, plaats nu de montage clip ( Rear Handguard Band Clip ) los op de de achterste hand beschermer ( Rear Handguard Een aandachtspunt bij het monteren van de bevestigingsclip ( Rear Handguard Band Clip ) is dat deze een kort en een lang gedeelte heeft en dat men het lange gedeelte van de bevestigingsclip aan de rechterkant van de achterste handbeschermer ( Rear Handguard ) moet plaatsen.

Foto

Controleer dus of het lange gedeelte van de bevestigingsclip ( Rear Handguard Band Clip ) daadwerkelijk aan de rechterkant van de achterste handbeschermer ( Rear Handguard ) zit als dit het geval is drukt men met twee duimen de bevestigingsclip over de achterste handbeschermer, als het gedeelte wat over het hout van de achterste handbeschermer schuift begint met het afschrapen van het hout moet men stoppen en voordat men verder gaat controleren of de bevestigingsclip aan de rechterkant nog onder tegen de achterste handbeschermer zit.

De laatste stap van het monteren van de kolfgroep is het terug plaatsen van de voorste handbeschermer ( Front Handguard ) deze stap kan men eigenlijk ook plaatsen bij het terug plaatsen van de gascilinder groep maar ik heb er voor gekozen om hem te plaatsen bij de kolfgroep.
Men kan de voorste handbeschermer eenvoudig over d e voorkant van de loop ( Barrel ) heen schuiven men moet er wel voor zorgen dat bij montage van de gas cilinder groep de voorste handbeschermer ( Front Handguard ) wel goed in de  handbeschermer bevestigingsplaat (Lower Band ) zit zodat de voorste handbeschermer niet scheurt bij montage van de gas cilinder.