Onderdelen Kolfgroep

De voorste handbeschermer ( Front Handguard ) beschermt de schutter zodat hij tijdens het schieten met zijn handen niet in aanraking kan komen met de bewegende zuiger van de spanhandgreep, tevens zorgt de handbeschermer ervoor dat de hete verbrandingsgassen welke weglekken tussen de zuiger en de wand van de gas cilinder aan de onderkant van de handbeschermer worden afgevoerd zodat deze geen overlast voor de schutter opleveren.

De metalen voering ( Front Handguard Liner ) zorgt in voorste handbeschermer voor de scheiding tussen de loop en de bewegende zuiger van de spangreep.

De koppelhaak ( Stacking Swivel ) wordt gebruikt om in het veld de M1-Garands in rotten van drie neer te zetten en in elkaar te haken zodat ze niet direct omvallen als men er tegen aanstoot, op deze eenvoudige manier van het in elkaar haken van de m1-Garands wordt dus voorkomen dat de geweren iedere keer omvallen en languit in het zand / vuil komen te liggen.

De koppelhaak schroef ( Stacking Swivel Screw ) bevestigd de koppel haak aan de gas cilinder om deze schroef kan de koppelhaak scharnieren.

De achterste handbeschermer( Rear Handguard ) beschermt de schutter van de M1-Garand zodat deze zich niet kan branden aan de hete loop van het wapen, tevens zorgt de handbeschermer ervoor dat de schutter tijdens het schieten niet in aanraking kan komen met de bewegende spangreep van het wapen.

De montage clip ( Rear Band Clip ) bevestigd de achterste handbeschermer boven op de loop, bij gebruik van het verkeerde gereedschap bij het demonteren van deze clip van de handbeschermer is het zeer goed mogelijk dat het hout van de handbeschermer in de lengte richting zal scheuren. De handbeschermer is namelijk het dunste en zwakste gedeelte van de M1-Garand en kan bijna geen vervorming hebben.

De handbeschermer bevestigingsplaat (Lower Band ) zorgt er voor de de achterste en de voorste handbeschermer op zijn plaats blijven zitten, deze bevestigingsplaat wordt over de loop geschoven en met een borgstift vastgezet.

De kolfplaat ( Buttplate ) beschermt het achterste gedeelte van de kolf tegen beschadigingen van het hout bij exercities of gevechtshandelingen, tevens zit er in de kolfplaat een dekseltje waarachter in de kolf een schoonmaak set en de GI-Combo-Tool kan worden opgeborgen. 

De kolfplaat bevestigingsbout ( Buttplate Bolt ) zorgt voor de bevestiging van de kolfplaat aan de kolf en houdt tevens de achterste geweerriem beugel vast in de kolf van het geweer.

De kolfplaat schroef ( Buttplate Screw ) zorgt voor de bevestiging van de kolfplaat aan de geweerkolf van de M1-Garand.

De geweerkolf ( Buttstock ) is het gedeelte waarin het wapen ligt opgesloten en heeft een dusdanige vorm dat de schutter het wapen tegen zijn schouder kan zetten kan richten en kan vuren, tijdens het afvuren van het schot zal de kolf de terugslag van het wapen voor een klein deel opvangen en voor de rest overbrengen op de schouder van de schutter.

De voorste geweerriem beugel ( Front Swivel ) maakt het mogelijk om in combinatie met de achterste geweerriem beugel een riem aan het wapen te bevestigen  waardoor het voor de soldaat  mogelijk is om het geweer aan zijn schouder te dragen tijdens een verplaatsing waarbij het gebruik van het geweer niet nodig is.

De Beschermingsring ( Stock Ferrule ) zorgt voor de bevestiging van de voorste geweerriem beugel en beschermt de kolf tegen scheuren vanaf de voorkant van de kolf.

De achterste geweerriem beugel ( Rear Swivel ) maakt het mogelijk om in combinatie met de voorste geweerriem beugel een riem aan het wapen te bevestigen  waardoor het voor de soldaat  mogelijk is om het geweer aan zijn schouder te dragen tijdens een verplaatsing waarbij het gebruik van het geweer niet nodig is.