Demontage Trekkergroep

Het demonteren van de trekkergroep van de M1-Garand is betrekkelijk eenvoudig het eerste wat men moet doen is er voor zorgen dat de hamer van de trekkergroep in de afgevuurde positie komt te staan ( omhoog dus ).
Hierdoor neemt de veerspanning van de hamerveer ( Hammer Spring ) tussen de hamer ( Hammer )  en het hamerveerhuis  ( Hammer Spring Housing ) af waardoor het demonteren van de trekkergroep een stuk gemakkelijker wordt. 

Om een M1-Garand te kunnen demonteren heeft men nagenoeg geen gereedschap nodig voor het demonteren van mijn M1-Garands maak ik hoofdzakelijk gebruik van het standaard stukje hulpgereedschap van de Garand de zogenaamde GI Combo Tool.

Plaats de trekkergroep zo dat de hamer aan de bovenkant zit en het dunne gedeelte van de trekkerpin naar je toe zodat je met de pin welk op de GI Combo Tool zit de trekkerpin ongeveer 1/3 uit het trekkerhuis naar buiten kan drukken.

Men pakt nu de trekkergroep dusdanig vast met de rechterhand zodat men met de wijsvinger een flinke kracht kan uitoefenen op de achterkant van te trekker waardoor de hamerveer iets ingedrukt zal worden, zodanig dat de kracht op de trekkerpin afneemt en men deze met de vrije hand uit het trekkerhuis kan verwijderen.

Nu verminderd men langzaam de kracht van de wijsvinger op de achterkant van de trekker waardoor deze langzaam naar buiten wordt gedrukt totdat de hamerveer zich heeft ontspannen, nu kan men verder eenvoudig de trekker, de hamerveer en het hamerveerhuis uit de trekkergroep verwijderen.

De eerst volgende stap nu is het verwijderen van de hamer uit de de trekkergroep, het verwijderen van de hamer gaat als volgt, draai de trekkergroep naar je toe zodat de trekkerpin met het dunne gedeelte naar je toe wijst.
Gebruik de pen welke aan de achterkant van de GI ComboTool  zit om de trekkerpin voor ongeveer 1/3  van zijn eigen lengte uit het trekkerhuis te drukken dit gaat vrij gemakkelijk omdat door het verwijderen van de trekker en de hamerveer er nu geen veerspanning meer staat op de hamerpin.

Als de trekkerpin is verwijderd kan men heel eenvoudig de hamer uit de trekkergroep tillen.

Als de hamer uit de trekkergroep is verwijderd kan de veiligheid ( Safety ) gedemonteerd worden.
De demontage van de veiligheid is zeer eenvoudig druk het bovenste gedeelte van de veiligheid met je duim of vinger naar rechts waardoor de veiligheid loskomt uit zijn scharnierpunt in het trekkerhuis en door de cilp uitwerpveer ( Clip Ejector Spring ) naar boven wordt gedrukt en daarna eenvoudig uit de trekkergroep getild kan worden.

Voor het demonteren van de Trekkerbeugel ( Trigger Guard ) gaat men als volgt te werk.
Neem het trekkerhuis in de linkerhand en trek met de rechterhand de trekkerbeugel  ongeveer 3 cm. naar achteren en draai de trekkerbeugel ongeveer een kwartslag naar de rechterkant van het trekkerhuis waardoor de trekkerbeugel vrij komt van het trekkerhuis.

Als laatste demonteren we de Clip Ejector Spring, het demonteren van de Clip Ejector Spring is vrij eenvoudig, houd het trekkerhuis met de linkerhand dusdanig vast zodat de slotopening in de linkerkant van het trekkerhuis naar je toe ligt.
Druk nu met het aluminium gedeelte van de GI Combo Tool door de slotopening op de Clip Ejector Spring  waardoor deze uit zijn vergrendeling in het trekkerhuis springt, hierna kan men de Clip Ejector Spring eenvoudig uit het trekkerhuis pakken.