Montage trekkergroep

Waarschijnlijk is het monteren van de trekkergroep ( Trigger Group ) het leukste onderdeel van het in elkaar zetten van de M1-Garand.
Als eerste moeten we het oog van de patroon clip uitwerpveer ( Clip Ejector Spring ) over de nok aan de linkerkant in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) zien te krijgen.

Voor deze klus hebben we eigenlijk drie handen nodig en het nodige geduld, neem het trekkerhuis in de linkerhand en houdt de patroon clip uitwerpveer ( Clip Ejector Spring )  met de wijsvinger op zijn plaats en druk met de rechterhand met het aluminium gedeelte van de GI Combo Tool op de patroon clip uitwerpveer ( Clip Ejector Spring ) zodat deze over de nok in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) op zijn plaats springt.

Voordat we de onderdelen in het trekkerhuis gaan monteren smeren we de vlakken waar de bewegende delen komen te zitten in met vet.

Als de patroon clip uitwerpveer ( Clip Ejector Spring ) op zijn plaats zit gaan we de Trekkerbeugel ( Trigger Guard ) plaatsen.
Pak het trekkeruis ( Trigger Housing ) tussen duim en wijsvinger in de linkerhand en de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) in de rechterhand .
Schuif de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) met  een oor vanaf de rechterkant in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) en draai de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) op zijn plaats.

Als we de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) over het trekkerhuis ( Trigger Housing ) heen hebben geschoven drukken we hem stevig naar voren totdat de gaten van de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) tegenover de gaten in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) komen te liggen zodat we later de hamerpen ( Hammer Pin ) kunnen plaatsen.

Als de trekkerbeugel op zijn plaats zit vetten we eerst de veiligheid ( Safety ) in met vet alvorens we deze plaatsen in het trekkerhuis  ( Trigger Housing

Neem de veiligheid ( Safety ) tussen duim en wijsvinger van de linkerhand en het trekkerhuis ( Trigger Housing ) in de rechterhand schuif de veiligheid ( Safety ) vanaf boven in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) door de rechthoekige sleuf in de bodem van het trekkerhuis ( Trigger Housing ).

De laatste stap bij het monteren van de veiligheid ( Safety ) is het eenvoudig op zijn plaats drukken tegen de veerdruk in van de patroon clip uitwerpveer ( Clip Ejector Spring ), druk de veiligheid ( Safety ) met de duim van de rechterhand naar beneden en  druk tegelijkertijd met de duim van de linkerhand de veiligheid ( Safety ) met zijn nok in het gaatje in het trekkerhuis ( Trigger Housing ).

De volgende stap is het monteren van de hamer ( Hammer ) dit is op zich zeer eenvoudig, als eerste vetten we de linkerkant van de hamer ( Hammer ) licht in met vet.

Daarna gaan we de hamer ( Hammer ) in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) plaatsen, als eerste zetten  we de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) evenwijdig aan het  trekkerhuis ( Trigger Housing ) zodat de gaten van de  trekkerbeugel ( Trigger Guard ) en het  trekkerhuis ( Trigger Housing ) tegen over elkaar liggen, daarna plaatsen we de hamer ( Hammer ) in het trekkerhuis ( Trigger Housing )

Als de hamer ( Hammer ) op zijn plaats zit in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) plaatsen we de trekker pin ( Trigger Pin ) in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) en de hamer ( Hammer )

Hierna volgt het samenstellen van het hamerveerhuis ( Hammer Spring Housing ) en de hamerveer ( Hammer Spring ) voordat men de hamerveer ( Hammer Spring ) in het hamerveerhuis ( Hammer Spring Housing ) plaatst smeert men deze in met vet.

Nu plaatsen we de hamer plunjer ( Hammer  Plunger ) en smeren het loopvlak van de hamer plunjer ( Hammer  Plunger ) in met vet.

Daarna neemt men het hamerveerhuis ( Hammer Spring Housing ) in rechterhand en plaatst met de linkerhand de trekker ( Trigger ) los in de gaffel van het hamerveerhuis ( Hammer Spring Housing )

Nu komt het lastigste gedeelte van de montage van de trekkergroep van de M1 -Garand, als eerste zorgt men ervoor dat de hamer ( Hammer ) in de verticale stand staat ( de stand na afvuren ).
Daarna neemt men de complete trekkergroep in de rechterhand met de rechterkant naar boven en plaats nu met de linkerhand de hamer plunjer   ( Hammer  Plunger ) met zijn loopvlak  in de uitsparing in de hamer ( Hammer )

Daarna drukt men met de duim van de linkerhand de trekker ( Trigger ) tegen de veerdruk van de hamerveer ( Hammer Spring ) in naar voren en laat hem op zijn plaats zakken in het trekkerhuis ( Trigger Housing ), bij deze werkzaamheden is het raadzaam om een veiligheidsbril te dragen.

Neem de trekkergroep in de linkerhand en druk met de duim van de linkerhand de hamerveer ( Hammer Spring ) op zijn plaats, neem daarna het trekkerhuis ( Trigger Housing ) en de voorkant van het trekkerhuis ( Trigger Housing ) tussen duim en wijsvinger van de rechterhand en knijp dusdanig dat de gaten van de trekker ( Trigger ) en het trekkerhuis ( Trigger Housing ) in lijn komen te liggen.

Hou de trekker ( Trigger ) tussen duim en wijsvinger van de rechterhand in positie en pak met de linkerhand de trekkerpin ( Trigger Pin ) en plaats deze in het gat in het trekkerhuis ( Trigger Housing ) en de trekkerhuis ( Trigger Housing ) en druk deze daarna geheel op zijn plaats.

Als laatste stap bij het monteren van de trekkergroep rest ons alleen nog het controleren of deze naar behoren functioneert  we spannen de hamer ( Hammer ) door middel van de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) naar beneden te trekken ( zie verwijderen trekkergroep bij fieldstrippng ) nu sluit men de trekkerbeugel ( Trigger Guard ) en controleert of de veiligheid ( Safety ) in de achterste positie kan worden gezet.
Als de veiligheid ( Safety ) in achterste positie staat proberen we of we de trekker ( Trigger ) kunnen afdrukken, als de hamer ( Hammer ) naar voren springt zit er in de trekkergroep waarschijnlijk een versleten onderdeel.
Als laatste stap zetten we de veiligheid ( Safety ) in de voorste positie en herhalen de boven genoemde handeling maar nu moet de hamer ( Hammer ) wel naar voren springen.

Hieronder zien we een perfect opgebouwde trekkergroep gereed om in de M1 Garand gemonteerd te worden.